februarie 15, 2018

Chestii de vazut in Orleans

La indemnul Kadiei am zis sa scriu intr-un final despre lucrurile ce se pot vedea in Orleans (orasul de resedinta – not for long). Nu stiu daca insumez 10 deoarece nu am toate pozele (ce voi pune aici sunt din selectia de pe Facebook), dar va garantez ca e un oras dragut, tipic nord-frantuzesc dpdv al arhitecturii si atmosferei.
1. Prima oara, mai mult ca sigur daca veniti cu trenul, ajungeti la Gare d’Orleans. O structura interesanta, simpatica si moderna:

2. Langa gara se afla o biserica tare frumoasa, iar daca aveti norocul sa nimeriti la o repetitie a corului si fara sa fie si alti oameni prin preajma ca sa fie forfota, e ceva de vis.

3. De acolo mergeti spre centru unde veti gasi Place Martroi cu statuia Jeannei d’Arc, rue si Place de la Republique, casa Jeannei d’Arc, rue de Bourgogne cu multe multe baruri si cafenele (Poze din pacate doar cu place de Martroi)

4.

Nu se poate sa ajungeti la Orleans si sa nu mergeti sa vedeti Catedrala Saint-Croix si langa e Hotel de Ville (primaria).

5. Si, fiind in regiunea Centru, in Orleans, se poate sa nu stati putin pe malul Loarei???

6. Daca sunteti fani ai aventurilor, puteti avea parte de asa ceva la l’Ile Charlemagne, unde puteti sa va catarati in copaci, sa “zburati” pe tiroliana sau daca nu, sa faceti plaja ori sa va scaldati in lac.

Voi mai veni, eventual, alta data cu completari despre alte atractii gen castele de pe Loara, Parc Floral din Orleans, etc.
Va astept pe aici? Grabiti-va, nu mai stau mult…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *