noiembrie 12, 2016

Cine suntem?

Nu, nu va ganditi ca am descoperit eu nu stiu ce adevar sau nici macar ca maine voi mai avea aceeasi parere despre subiectul in sine. Omul e schimbator in emotii, in perceptii, in gandire, dar nu si in felul de-a fi… Nu are niciun sens ce zic aici, asa-i? Apai hai sa va explic cat de simplu pot.
Putem avea impresia ani de-a randul ca suntem intr-un anume fel si vine o serie de evenimente care-ti intorc lumea pe dos (sau pe fata) si-ti dai seama ca anumite pareri ori erau total gresite, ori ca ai fost intr-un soi de adormire, ori ca ceea ce credeai tu ca-i bun de mancare de fapt te distruge incetul cu incetul. Nu-ti mai plac aceleasi glume desi tu esti la fel, un om cu un simt al umorului. Nu-ti mai place acelasi tip de literatura desi inca iti place sa citesti. Fiindca omul ca si structura nu se schimba, ci se finiseaza (sau inver, se degradeaza). Nu voi fi vazut vreodata un om fara ambitie care sa reuseasca ceva cu ajutorul ei, fiindca asta iti e in sange, nu se invata. Desigur, exista si liberul arbitru care uneori ne impinge pe drumuri mai bine sau prost alese, dar tot noi suntem cei care pasim, nu ne schimbam (doar nu degeaba exista si zicala aceea cu lupu-si schimba parul…).
De aceea, desi uneori avem impresia ca ne dorim chestii care ne dau impresia ca sunt pentru noi, intr-un final ajungem tot in punctul de plecare.

Un timid, oricit ar incerca sa devina extrovertit (poate va reusi aparent), tot un timid va ramane. Un om al aventurii, adrenalinei, chiar daca-si va fi dorit sa termine cu sporturile extreme, tot va ajunge la un moment dat sa fie frustrat fiindca-i lipseste adrenalina. Un om cu un trecut greu, indiferent cat va incerca sa uite trecutul ori sa se adapteze anumitor situatii, tot va pastra un soi de paranoia in el. Fiindca lucrurile astea sunt involuntare.
Deci cine suntem? Suntem constante care nimeresc in diferite sisteme de ecuatii pe parcursul unui caiet de teme de matematica. Fie ca esti π (pi), fie ca esti e (Euler), fie ca esti c (viteza luminii), vei ramane la fel chiar daca te afli in probleme diferite…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *