ianuarie 11, 2018

Confirmarea

Nu stiu cum se face ca, atunci cand trebuie sa iei o decizie importanta pentru viitorul tau apropiat sau indepartat si ai mai multe optiuni din care sa alegi, niciodata nu stii care este cea buna. Desigur, in lumea asta sunt oameni extraordinar de hotarati care stiu mereu ce vor (sau aproape mereu) si care nu-si fac astfel de probleme.
Sa va dau un mic exemplu. Esti pus in fata unei alegeri in cariera: mergi si faci un doctorat dar esti foarte prost platit ori mergi spre industrie unde s-ar putea sa castigi chiar foarte bine, asa cum fac unii din fostii tai colegi care au copiat pe toata durata studiilor? E, recunosc, o oarecare frustrare. Dar, dupa cum va spuneam, acesta este un mic exemplu. Problema aceasta se extinde pe toate planurile vietii si se inradacineaza puternic. Care e alegerea corecta? Daca alegi doctoratul (acum nu incepeti sa ma sfatuiti caci eu l-am ales cu muuuuult timp in urma fara sa ma gandesc la alte lucruri), te vei intreba mereu cum faci sa te descurci financiar.

Daca alegi industria si te plafonezi (asa cum au mai facut si altii), te vei intreba mereu cum ar fi fost sa faci acele studii pe care ti le-ai dorit.
O alta problema in aceste momente este asteptarea unei revelatii, sau macar a unei confirmari ca ai luat decizia corecta. In tribune se afla doua galerii, una care zice Huo, una care zice Hai! Si asta te deruteaza. Iar problema e ca acea confirmare, acel semn de care ai nevoie, nu vine niciodata la timp. Uneori se intampla sa fi luat decizia corecta si sa te bucuri, alteori iti smulgi parul din cap ca nu prea mai poti da inapoi fara daune. Curajosii vor spune: asta e, o iau de la-nceput, lasii vor ramane sa termine ce-au inceput. Si nici aici nu stii ce atitudine sa adopti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *