aprilie 22, 2018

Dizolvare-n eter… (A Single Man)

Daca intotdeauna am spus ca filmele statice ma scot din sarite, e fiindca am avut dreptate. Ma scot din sarite filmele statice care se vor arta,creatiile unor asa-zisi regizori care cred ca au stofa de calitate si vor rasturna lumea cu filmele lor (a se citi multe din filmele romanesti).
Am vazut, intr-un sfarsit (si nu inteleg de ce abia acum) filmul A Single Man. M-a dat peste cap, mi-a rasturnat anumite topuri in ceea ce priveste dramele si mi-a dezvaluit un alt mod de-a privi rutina. Fiindca daca Ford a vrut sa iasa un film plictisitor infatisand rutina, nu a reusit decat sa scoata un tablou in fata caruia stai fascinat si te topesti incetul cu incetul, asa… ca o sculptura in gheata.

Ce sa spun mai mult decat faptul ca filmul evidentiaza atat de bine drama interioara, zbuciumul trecutului, puterea unei secunde care-ti poate schimba viata?
Si fiindca eu aici nu vreau sa fac o recenzie ci sa-mi marturisesc admiratia pentru acest film extraordinar, va invit sa cititi niste recenzii bine facute de catre Film Sinopsis, Cinemateca lui Zavoi, Bibliophile.
Enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *